Header

Paul Rijken

Ik geloof dat ieder mens kan zijn wie hij of zij werkelijk is. Een leven kunnen leven vanuit een vrije staat. Weer kwetsbaar mogen zijn en uitreiken naar anderen om zijn of haar verlangens kenbaar te maken. Om zich met anderen te verbinden. Want dat verlangen zit diep in ieder mens.

Het zijn al onze vroege ervaringen geweest die er toe hebben geleid dat we vaak moeite hebben om vrijuit te leven. We durven of weten niet meer hoe dit te doen. We hadden ons beschermd tegen situaties die we toen niet konden overleven. Het zijn deze beschermingsmechanismen die ons nu belemmeren vanuit een vrije staat te leven.
Paul Rijken
Missie
Jezelf kwetsbaar opstellen en uitreiken is niet makkelijk. Ik zie het als mijn missie om mensen te begeleiden die veel te bieden hebben maar dat niet durven te tonen. Om hen uit te nodigen weer kwetsbaar te zijn. Om te kunnen worden wie ze werkelijk zijn en te kunnen doen wat ze werkelijk willen.

Mijn speciale interesse gaat hierbij uit naar:
  • afweermechanismen, ontwikkeld tegen oude, verdrongen pijn uit de kindertijd
  • kind-bewustzijn, volwassen-bewustzijn
  • hoogsensitiviteit
Het is mijn passie om anderen (door aanraking) te spiegelen en te steunen in wie ze ten diepste zijn. Om ze te helpen hun lichaam weer te voelen en hun kwetsbaarheid te ontdekken. Ik word er blij van als mensen ervaren dat hun kwetsbaarheid de weg is naar verbinding met zichzelf, naar meer authenticiteit.

Je kunt mij het beste typeren als: vrolijk, betrokken, ondersteunend en bekrachtigend, zorgvuldig, diep invoelend, accepterend. Het is voor mij vanzelfsprekend om een veilige en vertrouwde sfeer te creëren waarin jij je kan ontspannen. Door zelf kwetsbaar te durven zijn kan ik jou helemaal ontmoeten in de aanraking.

Leerschool
De tegenslagen in mijn leven leidden er uiteindelijk toe dat ik in aanraking kwam met Rebalancing en vervolgens rebalancer werd, om al mijn kennis en ervaring in te zetten anderen te steunen in het ontdekken en leven van hun vrije, werkelijke aard.
Lees meer...

Bijdrage
Naast mijn Rebalancing praktijk draag ik als bioloog bij aan het wetenschappelijk onderzoek naar kanker in het Radboudumc.
Binnen de Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn assisteer ik bij het anatomie onderwijs in het 2e en 3e studiejaar van de Rebalancing opleiding.
Als webmaster ben ik actief binnen Platform Rebalancing Nederland.

Registraties
Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
Kamer van Koophandel; KvK-nr: 66656613
Platform Rebalancing Nederland (PRN)
crkbo geregistreerd docent


rebalancing gevoel


Het leven van onze essentie
is de essentie van het leven