Header

Paul Rijken

Ik geloof dat ieder mens kan zijn wie hij of zij werkelijk is. Door zichzelf kwetsbaar op te stellen. Om zich hiermee op authentieke wijze met anderen te verbinden. Want het verlangen naar verbinding zit diep in ieder mens.

Het zijn al onze vroege ervaringen geweest die er toe hebben geleid dat we vaak moeite hebben om onszelf te zijn. We durven dit niet, of weten niet meer hoe dit te doen.
Paul Rijken
Missie
Jezelf kwetsbaar opstellen en daarmee meer jezelf zijn is niet makkelijk. Door mijn eigen ervaringen zie ik het als mijn missie om mensen hierin te begeleiden. Hen laten ontdekken wat hun echte verlangens en grenzen zijn, en dit naar buiten te brengen. Om te kunnen worden wie ze werkelijk zijn en te kunnen doen wat ze werkelijk willen.

Mijn speciale interesse gaat hierbij uit naar:
  • afweermechanismen, ontwikkeld tegen oude, verdrongen pijn uit de kindertijd
  • kind-bewustzijn, volwassen-bewustzijn
  • hoogsensitiviteit
Het is mijn passie om anderen (door aanraking) te helpen hun lichaam weer te voelen en hiermee hun kwetsbaarheid te laten ontdekken. Hen te steunen in het feit dat kwetsbaarheid een kracht in zich heeft om te zijn wie je ten diepste bent.

Je kunt mij het beste typeren als: vrolijk, betrokken, ondersteunend en bekrachtigend, zorgvuldig, diep invoelend, accepterend. Het is voor mij vanzelfsprekend om een veilige en vertrouwde sfeer te creëren waarin jij je kan ontspannen. Door mezelf kwetsbaar op te stellen kan ik jou helemaal ontmoeten in de aanraking.

Bijdragen
Naast mijn Rebalancing praktijk draag ik als bioloog bij aan het wetenschappelijk onderzoek naar kanker in het Radboudumc.
Binnen de Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn assisteer ik bij het anatomie onderwijs in het 2e en 3e studiejaar van de Rebalancing opleiding.

Registraties
Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
Kamer van Koophandel; KvK-nr: 66656613
Platform Rebalancing Nederland (PRN)
crkbo geregistreerd docent


rebalancing gevoel


Het leven van onze essentie
is de essentie van het leven